7 Temmuz 2011 Perşembe

Halinden memnun olmak ya da acıları zevk edindik...

Kültürümüzde var, halimizden memnun olmak, ne olursa olsun buna da şükür demek, aza kanaat etmek... Biraz bizden aşağıda olanları görmek, biraz bunu bulamayanlar da var demek, biraz dişini sıkıp geçmesini beklemek...

İnsanın halinden memnun olması tabii ki güzel bir şey. Ancak bu memnuniyet yürekten gelen bir memnuniyetse güzel. İşin içinde bastırmak, tahammül etmek, daha kötüsünden korkmak varsa, statükoyu korumak tarzında bir memnun olmaksa, o zaman o işte bir iş var.

Halinden memnun olmamaktan kastım ise, bunu diline dolayıp da sürekli şikayet etmek değil. O da başlığın ikinci yarısında anlatılıyor. "Acıları zevk edindim, meze yapıp içiyorum." Bazı şeylerden memnun değilim, ancak kendimi sürekli şikayet eder buluyorum mesela:

- Çok kilo aldım.
- Param yetmiyor.
- Başım ağrıyor.

Bunlardan konuşmaktan zevk aldığımı hissediyorum bazen, hatta bir sohbet içinde sanki bir müzayededeymişim gibi hissediyorum: "Var mı arttıran?" Ben hastalıklardan bir örnek yazıyorum, okuyucular bu örneği işlerine, eşlerine ve daha pek çok şeye uygulayabilirler...
- Asıl benim sırtım nasıl ağrıyor, anlatamam, öldürüyor beni.
- Benim de başımın ağrısı hiç kesilmez, günlerce sürer.
- Bende de migren var...

Afferim, en çok hastalığı olana madalya takacaklar sanki... :)

Halimizi görüyor musunuz? Dertlerimi zevk edindim. Hastalıkları bile güç oyuncağı yapmışım yani: Benim hastalıklarım seninkileri döver.

E, kardeşim sor o zaman kendine: "Ben bunu neden yarattım?", yanında doktora git, ilaç al... Bir şey yap değiştirmek için. Elin gitmiyor mu? Sor o zaman kendine:

"BEN BUNU NEDEN DEĞİŞTİRMEK İSTEMİYORUM?"

2 yorum:

  1. Merhaba,

    ben sordugumda sunlar cikmisti:

    Hersey yolunda gidiyor dersem, kiskanilirim.
    Nazar deger.
    Dislanirim, dertsiz dertsiz tek basima kalirim.

    Bu durumun bir de diger tarafi var, hangi alanlarda sorunlarimizi ya da acilarimizi sakliyoruz..Nerelerde hersey cok yolundaymis gibi yapiyoruz. Ama yaris ayni yaris :-)

    Calismalariniz hizlandi, farkindayim :-) Bu ayki konulariniz hic sasmadan benim konularim olmaya devam ediyorlar.

    Izleyici sayisi da yükseliyor :-)

    Sevgiyle kalin,
    Özlem

    YanıtlaSil
  2. Evet, her konunun ne çok boyutu var değil mi? Çalışıyorum evet, her gün, bir şeyleri soruyorum kendime, bir şeyler fark ediyorum, 1-2 şey dönüştürüyorum. Yine de defterli kalemli, uzun boylu bir çalışma yapmıyorum bu aralar. Sanki etrafını temizliyorum, ama konular duruyor gibi. Bu da güzel. Yorumlarınız mutlu ediyor beni. :) yazılar hala benden bir parça yani ;)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...